Kau Sahabat,Kau Teman !!

Like Me !!

silalah klik ...

Global Promotion Alliance

Doa Seorang Kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan

Dia milikku, tercipta untuk diriku

Satukanlah hatinya dengan hatiku

Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon

Apa yang telah Kau takdirkan

Ku harap dia adalah yang terbaik buatku

Kerana Engkau tahu segala isi hatiku

Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah

Beri kekuatan jua harapan

Membina diri yang lesu tak bermaya

Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu

Kurniakanlah aku

Pasangan yang beriman

Bisa menemani aku

Supaya ku dan dia

Dapat melayar bahtera

Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih

Engkau sahaja pemeliharaku

Dengarkan rintihan hambaMu ini

Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia

Walau tanpa bersamanya

Gantikanlah yang hilang

Tumbuhkan yang telah patah

Ku inginkan bahagia

Di dunia dan akhirat

PadaMu Tuhan ku mohon segala...

Read More..

best frenz tersayang !! ..



hopefully akan terus setia selamanya...
Read More..

thanx paje...

aku nak thanx gak kat paje coz sudi gak wat aku eppy ..
thanx kat ko dude..

aku bkn saje eppy bila ak dpt ckp ngan dia tapi ak gak eppy coz ko da x bape nk touching n emo ngan aku..

aku pun da x touching ngan ko...relax suda kann...
gurauan sjak sume tue...

ko mmg bikin gempak n hangat la mlm nie...

thanx ea...daaa.....
Read More..

Perasaan !! ..

Aku tak taw nape arini aku eppy sesgt..
dari pg td smpe la skunk..
lam lab arini pn aku asyik menyanyi + menari je...
gedik je kann...

ak x taw la...
bertambah eppy bila aku dapat ckp ngan die..
da lame kowt ak x dgr sore die..
rindu giler kat die...
sesgt rindu...
bila la dpt jumpe awk ek...
asal sye blik je mst cam ad halangan an nk jumpe..
adoyai...mslh tol la...
arini awk lain sgt..
awk eppy...
awk ketawe..
sye suke sgt..
sye dpt ase kan yg awk tol2 eppy ari ni..
walo pn cam2 dugaan mendatang,
awk masih mmpu ketawe kann...
cute sgt awk...
awk berbeza sgt..
asyik cerita n trus bercerita..
sye pn turut gembira..

hope sgt awk akan sentiase ceria cam nie..
thanx jugak kat awk coz sudi gak turut wat sye ase eppy..
thanx ea awk...
miss u so much...

sincerely from me :
Qhairiey Rashid..
sunday,12:16 am
Read More..

Di Saat Aku Menyintaimu...

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............
Read More..

jika aku jatuh cinta

Ya Allah, jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya pada-Mu, agar bertambah kekuatan ku untuk mencintai-Mu.
Ya Muhaimin, jika aku jatuh cinta, jagalah cintaku padanya agar tidak melebihi cintaku pada-Mu
Ya Allah, jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut. pada-Mu, agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta semu.
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling pada hati-Mu.
Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid dijalan-Mu.
Ya Allah, jika aku rindu, jagalah rinduku padanya agar tidak lalai aku merindukan syurga-Mu.
Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasih-Mu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu.
Ya Allah, jika aku jatuh hati pada kekasih-Mu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepada-Mu.
Ya Allah, jika Kau halalkan aku merindui kekasih-Mu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepada-Mu.
Ya Allah Engaku mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta pada-Mu, telah berjumpa pada taat pada-Mu, telah bersatu dalam dakwah pada-MU, telah berpadu dalam membela syariat-Mu. Kokohkanlah ya Allah ikatannya. Kekalkanlah cintanya. Tunjukilah jalan-jalannya. Penuhilah hati-hati ini dengan nur-Mu yang tiada pernah pudar. Lapangkanlah dada-dada kami dengna limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan bertawakal di jalan-Mu.
Read More..

November 8,2010

semoga aku selamat sampai ke kelantan dengan selamat tanpa sebarang kecelakaan...
dan ak dapat belajar semula seperti biasa..
mesti letey kan..
semalam kenduri kawen kazen aku...
arini da nak gerak balik kampus...
letey la aku minggu nie..
tp,xpe..

ak harus time nie ngan penuh kesabaran...
kerana inilah lumrah kehidupan..

k la,ak nak bersiap-siap nie
bus kul 8 AM,,,t terlepas bus lak..

chaw bedah..
daaa...

Assalamualiakum W.B.T... (^_^)
Read More..

ceria

aq x taw nape ak ase eppy sgt arini...myb aq da bley lupakan skit2 bnda yg blaku hari tue kowt.. ak da mls nk pk sume tue...letey wey...x larat da nk nangis..sian mate aq nie,smpe bengkak2... thanx kat org2 yg bg support kat aq spya aq cheer up smla...thanx korg...thanx gak kat awk I.J... ak mmpu tersenyum,ketawe n ceria...hopefully sgt bnda tue x jd ag...ak xnk ag skit atie n xnk ag ad org yg skit ati,lagi2 kat org yg ak syg...(sume org ak syg)...hope sgt....

ak tulis nie sume nyer sblm ak bersiap nk blik kuantan...
hopefully,perjalanan aku slamat sampe xpa berlaku ap2 yg x diingini..
semoga sume nyer ok n baik2 saja...
jika berlaku pape kat ak...
ak nk korg taw 1 bnda jerk....
ak sayang sangat kat korang walaupun ak da byk sakitkan ati korg..
korg akan aku sayang selamanya...
owh,,touching lak plak ayat..
da,xnak sedey2...
t x comey...
cheer up k..

aku sayang kat sume..muah...
chaw bedah...
daaaa....

jumpe lagi lam update akan dtg yea...

Assalamualaikum w.b.t (^_^)


saturday..8:29 PM
Read More..

Alhamdulillah


thanx to God..im arive safely....
and the most important thing that i should thank to God is Im stilll alive today...
Alhamdulillah....

Transnasional
Trip : Kota Bharu - Kuantan
Time : 10:15
PM
Naik : Pasir Putih
Turun : Terminal Makmur
Harga : RM 31.40
Seat : 3B


Read More..

in mood eppy

aq x taw nape ak ase eppy sgt arini...myb aq da bley lupakan skit2 bnda yg blaku hari tue kowt.. ak da mls nk pk sume tue...letey wey...x larat da nk nangis..sian mate aq nie,smpe bengkak2... thanx kat org2 yg bg support kat aq spya aq cheer up smla...thanx korg...thanx gak kat awk I.J... ak mmpu tersenyum,ketawe n ceria...hopefully sgt bnda tue x jd ag...ak xnk ag skit atie n xnk ag ad org yg skit ati,lagi2 kat org yg ak syg...(sume org ak syg)...hope sgt....

ak tulis nie sume nyer sblm ak bersiap nk blik kuantan...
hopefully,perjalanan aku slamat sampe xpa berlaku ap2 yg x diingini..
semoga sume nyer ok n baik2 saja...
jika berlaku pape kat ak...
ak nk korg taw 1 bnda jerk....
ak sayang sangat kat korang walaupun ak da byk sakitkan ati korg..
korg akan aku sayang selamanya...
owh,,touching lak plak ayat..
da,xnak sedey2...
t x comey...
cheer up k..

aku sayang kat sume..muah...
chaw bedah...
daaaa....

jumpe lagi lam update akan dtg yea...

Assalamualaikum w.b.t (^_^)


saturday..8:29 PM
Read More..

Sahabat...



Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingatlah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi
Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah....

Khas buat sahabat-sabhabat yang sangat aku cintai..Aku sentiase
merindui sahabat-sahabatku...
Aku tidak mahu kehilangan kamu teman walaupun hanya sesaat..
kerna kamu..hanya kamu..
yang memahami isi hati ini....

Andaikan kau hilang,akan menangis hiba hatiku ini...
semoga saja Tuhan merahmati Persahabatan kita ini..
Sehingga ke Akhirnya...

Sayang semuanya...
Love u all...
Muah...



"Here's a poem for my best friend Lauren B. I'll be more then happy if you could put it in your best friends page."

You Are My Best Friend
by Francia Diego

You are my best friend through thick and thin. When
You reach for my hand you touch my heart. You are
The bestest friend that i can have.

You are there for me when i need you the most. You
Cheer me up when i am down. If i am about to cry u
Make me smile. You are my bestest friend and i can
Not lie.

You listen to me and give me advice, advice that comes
Straight from the bottom of your precious heart. You are
My best friend in the whole wide world and i couldn't ask
God for a little bit more.

We are going to grow older, and things will change but our
Friendship will forever still remain. I'll make new friends but
That won't change because you will always be my best friend.
I'd like to mean as much to you as you mean to me. I'd like to
Be some help to you as you have been to me. I'd like to know
That as we grow old our lives will change but that our
Friendship will still remain.

Me and you will never be apart maybe in distance but never in
Heart for our friendship is way to strong to let it go off
just like
That.

All i can say is that you are my best friend and i swear to God
That i don't want it to change. I may move to a different state but
That doesn't mean that our friendship will end, because you will
Always be my best friend. No matter what life has destined for us
I know that our friendship will never die.

Love you always...
Read More..

bila cinta vs when u love

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

---------------------------------------------------------------------

When love now
Not more mean
That I feeling now
Only sad
Left behind love last time

Once you offer
Sweet him promise you
That I celebrate the
With all my heart
When you go
Give up me

Lost your love
Penetrating my heart
Until I choose
Love that transient

The departure of your self
dismember my heart
Until I fall
In hope


Read More..

Gio - Bila Cinta (ost Lagenda Budak Setan)

Read More..

my eye tears drop again....

semalam memg aku feel touching giler kat someone...
nape la sume tue jadi kat aku ek...
n da most important thing nape aku sedey ngan sume yang blaku smlm...

mula aku dgar citer dari budak tue sampe la aku force die suh ckp de truth...
sejak tue jugak la air mate nie ase nak trus menitis...
paus aku tahan tapi tetap same...
titisan kecil tetap keluar dari kelopak mate nie...

aku buntu..
sedey..
kecewa..
n rase tetipu...

tula 4 bnda yg aku feel smlm sampe ak x henti2 nk nangis...

sampe aku bgun tido pagi td,tgok2 mate aku bengkak...
hari ni ase cam plakon lak..
bila owg tnye : nape mate ko..
aku jwb la yg ak nie sakit mate...
padahal xtaw yg aku nie asyik nangis je...

malam nie gak aku tnye die de truth...
n ak ase puas ati kowt ngan jwpn die...
n one more thing ak ase cam x caye je yg die say "sorry" kat ak...
ase cam..ntah la..eppy pun ade..puas ati pun ade...
cam lam mimpi je..cam terbang di udara jerk..
bersayap-sayap terbang melintasi kayangan..(wah ayat,poyo je..hahaha)...

pape pun aku cam mls da nk pk...
bialah sume nye begini...
penat da aku nk face sume nie...
im tired feel like im dying when i think bout it...

btw,thanx gak kat I.J yg salu jd tmpt luahan hati aku nie ek..
sian lak kat die...
tp bila fikir2 blik lucu gak...
tp best dpt knal die..
kwn terbaik kowt...
baik punyer!!...huhu (^_^)...

law la die single da aku ajak kapel...hahahahaha....
konon nyer...poyo je kan aku malam nie..
hahahahahhaha.....

mood : try to make me feel free n stay away from my prob...

Thursday,11.23 P.M
Read More..

Read More..

Chat Room...