Kau Sahabat,Kau Teman !!

Like Me !!

silalah klik ...

Global Promotion Alliance

siapa aku ....

pepagi nie bangun je dari tido aku terdetik utk menulis entri bertajuk : siapa aku ... entri kali nie aku nak citer ttg aku dan kisahku...siapakah aku di mata kalian?. aku hanyalah sorang insan biasa yang diciptakan oleh yg maha kuasa untuk hidup dan menjadi khalifah di bumi ini.. aku hanyalah insan lemah yang tidak luput dari kesilapan...kekdg jln hidup terang dan adakalanya suram namun aku bangkit berbekalkan keimanan dan pengharapan agar sisa-sisa hidupku lebih baik dari masa ke semasa... teruja rasanya jika aku perkenalkan diriku..


sejak aku dilahirkan mak abah memberikan nama yang cukup indah.. MOHD KHAIRI BIN MOHD RASHID . kalau ditenung dan ditafsir namanya cukup simple tapi aku sangat suka akan tafsirannya KHAIRI = KEBAIKANKU & KEWAJIPANKU... aku tidaklah sebaik yang disangka tapi aku akan cuba sedaya termampu menjadi yang terbaik... aku dilahirkan pada tanggal 11 MAC 1991. pada tarikh keramat itulah aku menerima sentuhan pertama dari mak abah ... laungan azan dari abah dan senyuman manis mak itulah yang dinantikan.. 9 bulan aku dikandungkan.. begitu besar pengorbanan mak n abah yang menjaga mak... thanx mak abah ... along sayang mak abah...

siapa aku MOHD KHAIRI ...
aku sebenarnya seorang yang simple tp bagi sesape yg x knal aku dekat2 n rapat2 dorg pasti akan cakap aku kerek...nie 100% benar,law x masak kan aku diberi anugerah pelajar paling kerek jabatan aku...pergh,mmg gile la mase tue..agak terkejut gak la...aku ne de kerek juz kekdg tue adelah..bukan kerek pun tp cume aku nie jenis yg x bape sgt nk tgur law org yg aku x kenal nie...al maklumlah "model kampus kan" (hahahha,agak perasaan n riak kan aku nie)... aku nie jenis cerewet n memilih skit lg2 law nak shop nie...cerewet tue mmg gile byk la...mane x nye.. law kat uma x kongsi shower n baju2 nie..adik aku pinjam baju aku pun aku marah...bukan x suke tp x like...hahahha...same jela tu kan....aku suke hang-out ngan kekwn..cepat bosan ngan sesetengah keadaan...suke tido...n sejak berdekatan ngan lappy nie..xde menda lain la yg aku suke slain chatting n bebelog nie...style aku , aku x bape nk care sgt pun at least aku nampak kemas n stylish bile org tengok..simple but stylish....kemas is better than over fashionable..tol x? aku nie jenis yg suke bace komik under18 n gempak starz...suke gi jejalan kat pantai...perghh, lagi suke law karok..its one of my hobby...law nak wat gathering aku ag suke jd head-leader... aku suke tgok org eppy...even aku x bape nk eppy sgt , the most important thing that i want is ; aku nak tgok org2 kat sekeliling aku eppy..tue da cukup bg aku...sbb kite akan lagi eppy bile org2 kat sekeliling kite lg eppy dri kita...trust me?..gelak tawa mereka da cukup buat aku eppy...
aku nie xda la klaka sgt xpandai pun wat joke cume aku nie jenis yg gile-gile..law da gile tue cam2 aku wat..kaco org x abis...the most important thing is aku nie cepat tacing..aku pun x taw nape makin nak masuk alam dewasa nie makin kuat tacing...huh,nak sebut sal cinta lak aku xtaw la nak ckp pe...wat mase skunk nie aku single..seyes cakap..aku single je skunk..aku xnak kapel n sakitkan ati org yg aku syg..cukuplah ngan cinta yg lepas..if aku jumpe someone spesel pasnie bia la aku kawin trus ngan die..i believe that cinta pas kawin lagi bahagia even we r not fall in love before...trust me,my ustaz told me "cinta yg plg romantis ialah cinta yg kita temui selepas kita kawin ngan si dia".

bg aku ape yg lebey penting lam idop ialah kerjaya. aku nak kejar kerjaya n cita-cita aku..even im not being a FORENSIC after this..im choose to being Patologist...Insya-Allah,if i had...

cinta di hati khairi :

no. 5 : myself n I
no. 4 : frenz
no. 3 : my lover
no. 2 : mak abah n family
no. 1 : Allah is my Creator...

secara kesimpulannya Aku adalah :

MOHD KHAIRI MOHD RASHID
QARL QHAIRIEY
SEORANG YG GILA-GILA
KUAT TACING
EMOTIC GUY
HOT-TEMPERED (dulu la skunk x kurang da)
CEREWET..
KUAT CEMBURU...
XDA LA KEREK SANGAT...
LAWAK LA KOT..hahha...
yg paling penting x suke orang puji...

aku anggap pujian tu satu penghinaan...coz xsuke..cam law org puji aku an..aku ase cam takot je..aku takot aku jd over,lebih kerek n riak..sbb tuela aku suke puji diri sendiri (hahahh..pelik kan)

cukup la kot...penat da nak type pnjg2..t law panjang sgt byk la typo nyer..so,aku gerak lue yer.. tata..titi...muah...Assalamualaikum.... (^_^)

6 comments:

  1. Ouh... Bru tahu sape diri Khairi... kuikui
    Haha, ok la jgk...
    Hurm suke kat part puji tu anggap 1 penghinaan...
    btul tu, nanti kte terase over, pastu mulelah... paham2 jea la.. :)

    ReplyDelete
  2. penat aku bace..fuhh

    heh bab tacing tu aku sangat memahami..tak abis2 tacing ngan aku. grr! tapi bab ustaz ko cakap tu aku setuju dan aku pon macam ko..mengharap cinta selepas kawen..huwaaaaa nak kawen skang boleh?? ;p

    ReplyDelete
  3. hehhee... nice.. ya.. QQ tak kerek.. dia adalah seorang kawan yang baikk.. thanks.. QQ coz being my frenz..cayalahhh :D

    ReplyDelete
  4. nana : btol kan..pujian x kemana pun

    ReplyDelete
  5. SS : awat hang gatai sgt nak kawin nie

    ReplyDelete
  6. nadea : thanx ye....suke gak kawan ngan nade...

    ReplyDelete

Chat Room...