Kau Sahabat,Kau Teman !!

Like Me !!

silalah klik ...

Global Promotion Alliance

I'm Not the best...

Assalamualaikum..salam readers buat sume kengkawan blogger yang aku hormati..
lame rasenyer x update belog aku yang tak seberapa gah ni...dah bersawang un belog nih...
pedih benor mate nak bersihkan habuk..terbatuk-batuk aku..huk..huk..

entri kali ni aku nak story sal "I'm not the best"..
aku bukanlah yang terbaik tetapi aku cuba nak jadi yang lebih baik dari yang baik..
sampai sekarang un aku masih mencari adakah jalan dan ruang untuk aku jadi yang lebih baik..
i can't find it anymore...
coz tidak akan ada yang lebih baik berbanding DIA yang terbaik....

entri ni hanyalah sekadar nukilan melalui apa yang aku rasa dari hati kecilku..
aku paling gerun bila orang terlalu letak harapan kat aku...
lagi serun bila orang cakap something yang ley wat aku rasa seram...
contohla kan..
'best la ko',,'baiklah ko',,'bagusnya ko'..
fuh,,sume ayat2 cam nih wat aku gerun,serun,seram sume ad...
aku xtaw nape aku rase cam tuh..
rasa takot un ade...
xtaw la nape...
lagi2 lau ada yang puji aku kan..
huh,tyme tuh lagi aku rase nak hentak je pale aku kat jalan tar..
yang uh lagi ak takot...

sbb aku x suke la org puji...(bia aku puji org xpe)
aku rase macam org uh x ikhlas je..cam menghina je..
yela beselakan kite as human ni mulut cakap lain tapi hati kata lain...
sbb tuh aku x caye...
lagi satu aku xmo termakan puji.. sebab pujian akan membuatkan orang jadi riak..
"Tuhan amat membenci orang yang riak"-renung2kan dan selamat beramal..

seorang budak pompuan pernah ckp kat aku..
"ur words always make me cry"
bila aku tanya nape?
dia cakap setiap ayat n kata2 aku sangat menyentuh hati..
dia ckp cam tuh lepas dia bace cerpen yang aku buat..
aku cam x caya je coz aku rasa biasa je ayat aku..
aku un x taw aku nih ade ke sense of humor..

ntah la...till now im still feel that im not the best...
sbb aku rase life aku nih cam bese je...
xde pape attraction un...
yang aku tahu orang salu cakap aku kerek...
sehumble mane ak buat un ade gak orang cakap aku cam tuh...
apetah agi orang2 yang ngate blakang sal aku an..
kerek ke aku?..
x kerek kot cuma jenis aku lau aku xkenal aku x tegur la..
biar jela kan...
be patient coz i know God still with me..
^_^

No comments:

Post a Comment

Chat Room...