Kau Sahabat,Kau Teman !!

Like Me !!

silalah klik ...

Global Promotion Alliance

Semoga Aku Mencapai Impianku ..

Assalamualaikum .. salam readers buat sume kengkawan blogger ku .. terase lame nye jari-jemari ni x menaip untuk entri baru .. dengan harapan agak sume kengkawan sudi bace entri kali nie .. bukan kekayaan yang aku cari apetah lagi ke"glamour"an .. aku sekadar manusia biasa yang bila-bila mase je bole meninggalkan ape yang aku ade ... tanggal 11.11.2011 aku telah melakukan "medical check-up" dan keputusan aku dapati uric acid aku tinggi (relate to gout) .. uh,pada mase nie hanya Allah yang tahu betapa aku tak dapat nak time hakikat ... doktor cakap kat aku : "awak muda lagi , so saya xkan bagi awak start amik ubat , saya nak awak pantang dalam masa 6 bulan then after six month kalo tinggi jugak UA awak .. jumpa pakar " .. perghh,betapa aku takot sangat saat ini ... start dari tuh , aku mula berpantang ikot nasihat doktor .. semakin lame aku semakin takot aku x dapat nak penuhi impian aku .. korg tau kalo la betol aku ade penyakit nie betapa seksanya hidop .. gout adalah part dari penyakit Rheumatoid Artritis (RA) .. sakitnya hanya Allah je yang tahu .. penyakit nie akan berlaku kat sendi2 yang akan menyebabkan pembengkakan pada sendi2 kita .. sakit doe .. banyak sangat benda yang xley makan - seafood , sayur berwarna putih , sayur bayam dll .. semakin aku explore tentang UA semakin aku takot .. pada masa nie aku hanya mampu berdoa dan tunggu keputusan untuk 6 bulan akan datang je .. semoga Allah masih memberi ruang untuk aku untuk hidup sebagai manusia biasa dan aku boleh mencapai impian dan cita-cita aku ... satu je yang aku minta dalam setiap doa aku semoga semua yang aku impikan akan aku dapat capai dan merasainya ... aku harap korang pun tolong doakan untuk aku k .. terase sedih lak wat entri kali nie .. aku rase sepanjang entri aku di"release"kan .. entri ni la yang aku rase "makan dalam" sikit .. hahahha.. okla .. aku akhir entri aku ngan salam .. assalamualaikum sume kengkawan yang disayangi ^_^
Read More..

Chat Room...