Kau Sahabat,Kau Teman !!

Like Me !!

silalah klik ...

Global Promotion Alliance

Be Myself ...

Assalamualaikum . salam readers . may Allah bless us  . amin . fes of all . hye there . da lame x naip nie hah . naik kejang nak nulis . haish . saje je . duk bosan sambil ngar lagu . tgn nie un naik gatal lak lak nulis en . so just nak story morry je lah ngan korang sikit cite sal aku an . xde yg kembang xde gak yg kecut nye . huhu . bese sudey . =)

ari ni genap lime ari aku kije . diam x diam . da nak dekat seminggu en . kejap je wase . da nak dekat sebulan aku x kije . sebab frust x gi kursus pramugara tuh en . aduk je kat uma . nie la baru nak kije balik . puah wase duk dumoh (rumah) . satu2 nye company yg aku dapat tawaran kije sume staff nyer adelah melayu dan ISLAM (sesaje nak capslock) . aku rase best je . bukan senang naj cari company camni kan . tenang je . so far aku kije byk aku dpt . byk mende baru aku blajo . dari seorang bekas student medical aku kini seorang budak merchandiser untuk celcom . company yang aku kije tuh rakan niaga ngan celcom . aku rase cam satu kelebihan lak masuk company nie . bersyukur sangat . ingat lagi kali pertama aku n kawan2 lain meeting ngan branch manager . ayah die simple tapi penuh makne .

Manager : 1."saye suke berurusan dengan orang yang solat". 2."buatlah kebaikan walaupun sekecil zarah". 3."Allah tidak akan melihat kepada siapa yang memulakan persengketaan tapi DIA melihat kepada siapa yang memaafkan". ringkas dan penuh makne kan . syukur sangat dapat bos macam ni .

aku syukur gile dapat kije lam company nie . mungkin ade hikmah kan . kite xtau ape yg telah ditakdirkan oleh ALLAH untuk kite kan . mungkin ade hikmah gak aku x gi kursus pramugara tu n aku dapat tawaran kije kat situ . amin sangat . pasni x kisahlah orang nak cakap ape kan . yang penting aku dapat gaji ngan cara yang halal n aku ikhlas ngan kije aku skunk .

aku x kisah lau orang cakap : ko nie dulu budak sales dah elok keje bahagian sales , nie nak jadi budak merchandiser . sales da masyuk tu . nie nak start dari bawah . "

bagi aku , aku x kisah . sebab x salah pun . kite mmg patut mule dari bawah . jadi kuli . baru kite kenal ape itu erti pengalaman kan . x kisah la . keje kuli ke ape ke . janji kije yang kite buat tue ikhlas kerana ALLAH . best ape keje nie . jumpe ramai orang . dapat travel sane sini . kenal tempat orang . walaupun letih tapi seronok . insyaALLAH selagi kite bersama NYA , ALLAH akan ada untuk kite .

aku nak mulakan hidup aku skunk dari bawah smapai atas . x kisah la aku ade diploma ke ape ke . keje luar bidang ke . aku x kisah da sume tue . yg penting adelah pengalaman dalam kehidupan . itu lagi penting . kenal erti susa senang . kenal erti kehidupan . dan siapakah kite . kan kan kan . tak salah mule dari bawah . aku percaya dengan qadar qada , rezeki dan ketentuan ALLAH untuk aku . setiap dari kite ade cerita masing-masing . cume tinggal kite je nak kemudikan nya .

#inilah aku apa adanya#
assalam ..
(^_^)
Read More..

Buatmu Sayangku ! *sapelah orang tue . huhu..

Tersenyumlah saat kau melihatku ,
Kerna saat itu aku sangat merindukanmu ,
Dan menangislah saat kau merindukanku ,
Kerana saat itu akau tak berada disampingmu .

Tetapi pejamkanlah mata indahmu itu ,
Kerana saat iu aku akan terasa berada didekatmu ,
Kerana aku telah berada dihatimu untuk selamanya ,
Tak ada yang terbisa lagi untukmu ,
Selain kenangan-kenangan yang indah bersamamu .

Mata indah yang dengannya aku melihat keindahan cinta ,
Mata indah yang dulu adalah milikku ,
Kini semuanya terasa jauh meninggalkanku ,
Kehidupan terasa kosong tanpa keindahanmu ,
Tapi , cinta dan rinduku adalah milikmu .

Cintamu takkan pernah membebaskanku ,
Bagaimana mungkin aku terbang mencari cinta yang lain ,
Saat sayap-sayapku telah patah keranamu ,
Cintamu akan tetap tinggal bersamaku ,
Hingga akhir hayatku dan setelah kematian .

Hingga tangan tuhan akan menyatukan kita lagi ,
Betapa pun hati telah terpikat oleh susuk terang dalam kegelapan ,
Yang telah menerangkan sinar hidupku ,
Namun tak dapat menyinari dan menghangatkan perasaanku yang sesungguhnya .

Aku tidak pernah bisa menemukan cinta yang lain selain cintamu ,
Kerena mereka tak tertandingi oleh susuk dirimu dan jiwaku ,
Kau takkan pernah terganti bagai pecahan logam ,
Mengekalkan kesunyian , kesendirian dan kesedihanku ,
Kini aku telah kehilanganmu .

Hilang semua janji ,
Semua mimpi-mimpi indah ,
Hancur hati ini melihat semua ini ,
Lenyap telah lenyap ,
Kebahagiaan dihati ,
Ku hanya bisa menangisi semua ini ,
Hancur hati ini melihat kau telah pergi .

Langit menjadi kelam berkelabu ,
Menyelimuti hatiku ,
Mengubah seluruh hidupku ,
Mengapa semua jadi begini ,
Perpisahan yang terjadi ,
Di antara kita berdua ,
Ku akan menanti sebuah keajaiban ,
Yang membuat kita bisa bersama kembali .

Read More..

Chat Room...