Kau Sahabat,Kau Teman !!

Like Me !!

silalah klik ...

Global Promotion Alliance

Be Myself ...

Assalamualaikum . salam readers . may Allah bless us  . amin . fes of all . hye there . da lame x naip nie hah . naik kejang nak nulis . haish . saje je . duk bosan sambil ngar lagu . tgn nie un naik gatal lak lak nulis en . so just nak story morry je lah ngan korang sikit cite sal aku an . xde yg kembang xde gak yg kecut nye . huhu . bese sudey . =)

ari ni genap lime ari aku kije . diam x diam . da nak dekat seminggu en . kejap je wase . da nak dekat sebulan aku x kije . sebab frust x gi kursus pramugara tuh en . aduk je kat uma . nie la baru nak kije balik . puah wase duk dumoh (rumah) . satu2 nye company yg aku dapat tawaran kije sume staff nyer adelah melayu dan ISLAM (sesaje nak capslock) . aku rase best je . bukan senang naj cari company camni kan . tenang je . so far aku kije byk aku dpt . byk mende baru aku blajo . dari seorang bekas student medical aku kini seorang budak merchandiser untuk celcom . company yang aku kije tuh rakan niaga ngan celcom . aku rase cam satu kelebihan lak masuk company nie . bersyukur sangat . ingat lagi kali pertama aku n kawan2 lain meeting ngan branch manager . ayah die simple tapi penuh makne .

Manager : 1."saye suke berurusan dengan orang yang solat". 2."buatlah kebaikan walaupun sekecil zarah". 3."Allah tidak akan melihat kepada siapa yang memulakan persengketaan tapi DIA melihat kepada siapa yang memaafkan". ringkas dan penuh makne kan . syukur sangat dapat bos macam ni .

aku syukur gile dapat kije lam company nie . mungkin ade hikmah kan . kite xtau ape yg telah ditakdirkan oleh ALLAH untuk kite kan . mungkin ade hikmah gak aku x gi kursus pramugara tu n aku dapat tawaran kije kat situ . amin sangat . pasni x kisahlah orang nak cakap ape kan . yang penting aku dapat gaji ngan cara yang halal n aku ikhlas ngan kije aku skunk .

aku x kisah lau orang cakap : ko nie dulu budak sales dah elok keje bahagian sales , nie nak jadi budak merchandiser . sales da masyuk tu . nie nak start dari bawah . "

bagi aku , aku x kisah . sebab x salah pun . kite mmg patut mule dari bawah . jadi kuli . baru kite kenal ape itu erti pengalaman kan . x kisah la . keje kuli ke ape ke . janji kije yang kite buat tue ikhlas kerana ALLAH . best ape keje nie . jumpe ramai orang . dapat travel sane sini . kenal tempat orang . walaupun letih tapi seronok . insyaALLAH selagi kite bersama NYA , ALLAH akan ada untuk kite .

aku nak mulakan hidup aku skunk dari bawah smapai atas . x kisah la aku ade diploma ke ape ke . keje luar bidang ke . aku x kisah da sume tue . yg penting adelah pengalaman dalam kehidupan . itu lagi penting . kenal erti susa senang . kenal erti kehidupan . dan siapakah kite . kan kan kan . tak salah mule dari bawah . aku percaya dengan qadar qada , rezeki dan ketentuan ALLAH untuk aku . setiap dari kite ade cerita masing-masing . cume tinggal kite je nak kemudikan nya .

#inilah aku apa adanya#
assalam ..
(^_^)

4 comments:

  1. waaah.... not bad suasana tempat kerja..sangat Islamik, moga membantu perubahan diri... Btw tertarik dulu budak medik?

    ReplyDelete
  2. huhu...bagus2 terima apa seadanya kan...ade hikmah kenapa kita xdpt apa yg kita nak ;) sentiasa bersangka baik dengan Allah...hehe gudluck qq

    ReplyDelete
  3. che arep : sangat best tempat keje . management ok . plus tahap sabar sikit sebanyak dah bole kawal . yelah . layan karenah kengkawan kan . plus sedih gak . nie bulan terakhir . 1hb 10 da start keje kat tempat baru . perghhhh . sangat tertarik jadi medic student . plus rindu kot nan medic tp tulah rezeki xde lagi kan .

    ReplyDelete
  4. beauty lover : sangat bersyukur . memang lau attend untuk steward tue gaji masyuk kan tapi bukan mudah yang disangka . sebagai seorang yang baru menapak untuk menceburi alam pekerjaan . takkan kite nak mula ngan gaji besar kan . tak kisah kot . for me better mula dari bawah . bersusah dulu . senang kemudian . sbb Allah ade untuk kita kan . doa . tawakal dan redha je . pasti dapat ganjaran .

    ReplyDelete

Chat Room...